Etusivu |Teknologia ja ympäristö | Media ja omistajien kokemuksia |Mitä epäsopiva satula saa aikaan | Mikä tekee joustavasta satulasta ainutlaatuisen
Satulan sovitus ja tilaaminen
| Satulan hoito || Muut, Wiemerskamper, Lexa, Neem| Erikoishintaiset satulat |                                                  

 


Käyttökokemuksia

Terveiset täältä Savonlinnasta! Kaksi tallilaistamme on hankkimassa uusia satuloita. Minusta on mukavaa, että ihmiset ovat kiinnostuneita näistä. En näe perinteistä kovarunkoista satulaa enää vaihtoehtona meille, mikäli
Master ei jostain ihmeellisestä syystä muutu Kapulle tai minulle epäsopivaksi.

Kapulla on vieläkin viehättävä tapa pukittaa kuumuessaan, emmekä ole tänä keväänä päässeet yksiäkään kisoja ilman pukkeja. Olen siis vieläkin vakuuttunut satulan "pukkikestävyydestä", toki nuo epämääräiset loikat eivät kouluradalle kuulu muiden kuin Kapun mielestä.. ;) Masterilla en ole vielä kokeillut hypätä, ei ole ollut kuin koulutunteja, mutta maastossa ojien yli ollaan pompittu loistavalla "nelijalkaloikka-tekniikalla" ja ainakin siihen tarkoitukseen tuokin malli on ihan hyvä.

Satula on pysynyt hyvänä, eikä ole enää naarmuuntunut kuten minusta alkuun tuntui. Toppaukset ovat ennallaan kuten kuuluukin ja satula istuu mielestäni yhä Kapun selkään hyvin. Ei hierrä, eikä luistele mihinkään suuntaan missään askellajissa. Hevosen voinnissa en ole huomannut mitään moitittavaa, eli ainakin tämän kokemukseni pohjalta (lähes 3 vuotta) uskoisin tällaisen joustorunkoisen olevan hevosellekin hyvä vaihtoehto. Voin vain kuvitella, montako satulaa olisin joutunut vaihtamaan näidenkin vuosien aikana jos en olisi näihin satuloihin päätynyt..

Hanna-Leena Rämänen
Kapu, nuori suomenhevonen
Flexible Master leveys 3

 ___________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________

Reilut kaksi vuotta omistuksessani ollut fwb-tamma Coral (alias Mindy) on kärsinyt enemmän ja vähemmän jatkuvista satulaongelmista. Voimakkaiden lapojen ja pyöreän rungon vuoksi runkosatulat eivät tuntuneet istuvan riittävän hyvin tamman selkään.

Ongelmat ilmenivät satuloiden valumisena lavoille, kyljeltä toiselle pyörimisenä, tai jos ne saatiin pysymään paikoillaan, selkään ilmestyi takatoppauksien kohdalle kuopat, joka kieli satulan epätasapainosta. Hevosen eteenpäinpyrkimys katosi olemattomiin, ja se ilmaisi tyytymättömyyttään satulan istumattomuuteen pään viskelyllä ja ohjien kiskomisella.

Lisäksi tammalle riittävän leveitä satuloita oli vaikea löytää, joten merkkien ja mallien valikoima tuntui kovin rajoitetulta. Useiden epäonnistuneiden ostosten jälkeen päätin viimeisenä mahdollisuutena kokeilla joustorunkoista satulaa, sillä olihan tammalle jo ostettu useita tunnettuja merkki-/mittatilaussatuloita tuloksetta, sovitetuista ja heti epäsopiviksi todetuista satuloista puhumattakaan.

Kokeilumme olikin erittäin onnistunut ja tamma hyväksyi satulan oitis. Jo itse satulointi sujui ensimmäisestä kerrasta lähtien paljon rennommin kuin runkosatulan kanssa ja ratsastuksessa sama positiivinen suuntaus säilyi. Tamma liikkui reippaasti ja halukkaasti eteenpäin ja jo muutaman ratsastuskerran jälkeen runkosatuloiden aiheuttamat kuopat takatoppauksien kohdalla hävisivät selästä, kun hevonen pääsi liikkumaan selän läpi satulan estämättä.

Itse pidän myös satulasta kovasti, se sallii ratsastajan tuntea hevosen liikkeet paljon tavallista satulaa paremmin ja liikkeisiin mukautuminen on pehmeää ja helppoa. Voin ehdottomasti suositella Flexible Masteria.

Ystävällisin terveisin Hanne Eiranto

Hanne Eiranto
Coral, FWB-tamma
Flexible Master leveys 3

Hei vaan hei Tuomarinkylästä,
Satula on mahtavan mukava istua. Ihanan pehmeä. Hevonen tuntuu viihtyvän satulan kanssa erinomaisesti. Maastossakin alamäessä ei askel tökkää kun lavoilla on vapaampaa liikkuvuutta.
          Sen sanon, että hyvin se herättää kiinnostusta jo värinsä puolesta. Tulevat kyselemään, että mikäs satula se tuo on, kun on noin hauskan näköinen ja hevonen liikkuu komiasti. ;o)
          Olen näiden päivien aikana huomannut Lorinan käynnissä ihan huomattavan ero. Ennen maastoillessa se tuppasi jäämään muista seuralaisista. Luulin sen vain olevan hitaampi ja lyhytaskeleisempi kuin muut. Nyt olenkin huomannut, että saan odotella muita, kun hevonen pistelee menemään hienoin pitkin askelin. Mahtavaa! Harmittaa hieman, että kahdeksan vuotta kului väärällä satulalla. Parempi myöhään kuin milloinkaan.
          Soittelin eilen Tanja Ylikosken kanssa ja hehkuttelin uuden satulan tuloa. Ratsastelen hevoselle kuntoa ylös jonkin aikaa ja sitten Tanja nousee kyytiin. Sanoi odottelevansa sormet syyhyten. Laittelen sitten Tanjan kuulumiset ja mahdollisesti kuvaa tai videota.
Palaan asiaan.

Ilona Leppänen
Lorina, KWPN-tamma, 165 cm
Flexible Master leveys 3
Valmentajana moninkertainen suomenmestari Tanja Ylikoski

Lue Ilonan valmennusblogia
- - -

Tanja on nyt ratsastanut satulalla. Tanjan mielestä sen erinomaisuus on joustavuudessa. Satulahan elää hevosen liikkeen mukaisesti.
          Meidän on molempien hieman opeteltava uudelleen istumaan Lorinan selässä. Sen liike on niin paljon suurempi kuin aikaisemmin. Se oli jo ennen satulan vaihtoa laajaliikkeinen, mutta nyt liike on aivan erilainen. Kun katselimme peileistä, niin huomasimme sen selän joustavan ristiselästä aivan uudella tavalla. Lorinalla on sellainen barokkityylinen korkea ravi. Passage on melkein luonnollisempi askellaji kuin harjoitusravi. Ei muuta kuin hommia vain, niin hyvä tulee. Sehän on vain positiivistä, että hevonen liikkuu taas mielellään. On vain opittava istumaan suurempaan liikkeeseen... ;o)Olemme olleet satulaan TOSI tyytyväisiä! Mupan selkä on alkanut elää, ja se on liikehtinyt aivan uusin askelin. Hevonen tuntuu tykkäävän. Omasta mielestäni satula on huippu ja todella hyvä istua! Kiitos teille neuvoista ja opastuksesta! Näillä eväillä on hyvä jatkaa eteenpäin! :)

Eeva Ajo-Poikajärvi
Mupa, suomenhevosruuna
Flexible Master leveys 3Tykkään satulasta tosi kovin! Se on itse asiassa paras satula, missä olen istunut ikinä. Jalkaa ei tarvi vääntää mihinkään vaan päästää alas rentona, jolloin se asettuu hyvin ja itsellä on mukava olla. Ja se penkin pehmeys on niiin luxusta!

Jonna Lehtinen
Hallen Pekko, vuonohevosruuna
Flexible Master leveys 3